Никога не вземайте постоянно решение въз основа на временна емоция. Това

...
Никога не вземайте постоянно решение въз основа на временна емоция. Това
Коментари Харесай

Не взимайте важни решения след лош ден

Никога не вземайте непрекъснато решение въз основа на краткотрайна страст. Това просто предписание за взимане на решения се основава на правилата на прочувствената просветеност, способността да се схващат и ръководят страстите. Как обаче да приложите това " предписание за взимане на решение "  в работата и живота си? Ето няколко метода:

Никога не вземайте значимо решение през нощта -  След дълъг, прочувствено изтощаващ ден може да бъде изключително предизвикателство да вземете решение. Най-малките задания наподобяват неуправляеми. Светлината в края на тунела е потъмняла. Но положителният нощен сън може да направи чудеса. Проблемите към момента са налице, само че планините се трансфораха в хълмове.

Никога не вземайте решение след неприятен ден -  Всеки има неприятен ден понякога. И когато това стане, естествено ще сте по-склонни да се фокусирате върху протичащите се отрицателни неща. Твърде елементарно е да чувстваш, че постоянно ти се случват неприятни неща и да забравиш, че нещата нормално не са по този начин. Така че, в случай че имате неприятен ден - или даже неприятна седмица или месец - пробвайте всичко допустимо да издържите. Защото толкоз доста се отхвърлят, когато триумфът е тъкмо зад ъгъла.

Никога не правете сериозен ход след почивка -  И противоположното, в действителност положителното въодушевление също може да замъгли мисленето ви. Например, прибирали ли сте се в миналото от ужасно пътешестване, мислейки, че е време да се преместите? Това не е безусловно нещо неприятно. Има моменти, когато преместването е добра концепция, само че е значимо да запомните: Ваканционният живот не е еднакъв на естествен живот. Можете да вземете този принцип и да го приложите когато и да е, когато сте в великолепно въодушевление. Когато нещата вървят доста добре, е елементарно да се ангажирате или да вземете решения, за които по-късно съжалявате. За да се борите с това, пробвайте се да вземате значими решения единствено когато се чувствате уравновесени прочувствено. 

Никога не вземайте значимо решение, когато сте изтощени или гладни -  Изследванията демонстрират, че хората са склонни да стават по-критични и да вършат повече неточности към обяд и в края на работния ден. Например, едно изследване сподели, че съдиите са удовлетворили 65% от настояванията, които са чули при започване на деня, и съвсем нито едно, когато е покрай обяд. След отмора утвържденията са скочили до 65 %. Така че, в случай че сте покрай времето за отричане, направете отмора, преди да вземете решение. В противоположен случай рискувате да пропуснете опция или да я унищожите.

Никога не правете огромна покупка, преди да я обмислите -  Не мога да ви кажа какъв брой бизнес покупки направих, тъй като мислех, че ще решат проблем, с който се занимавах в този миг, без да съзнавам, че " казусът " е единствено краткотраен или че има по-ефективно решение за по-добра цена. Разбира се, за притежателите на дребен бизнес може да бъде предизвикателство да намерят време за задълбочено изследване на покупките. Но основаването на общо предписание (като изчакване от един до три месеца), преди да натиснете бутона за покупка, ще ви даде време да обмислите различни решения. И този спомагателен бюджет може да направи голяма разлика в дълготраен проект.

Така че, идващия път, когато се изкушите да вземете значимо решение, когато сте в възприятията си, не забравяйте: Никога не вземайте непрекъснато решение въз основа на краткотрайна страст. Това ще ви помогне да се превърнете от просто прочувствени в прочувствено интелигентни.

Източник: Джъстин Барисо за 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР